Вс, 19.05.2024, 01:32
Приветствую Вас Гость

AVON для женщин

Блог

Главная » 2014 » Февраль » 21 » Основним фактором сімейного щастя українців є підготовленість до життя у подружжі
15:34
Основним фактором сімейного щастя українців є підготовленість до життя у подружжі

Соціальна програма Avon «Скажімо Ні домашньому насильству» та Благодійний Фонд «Сім`я» за підтримки Міністерства соціальної політики вперше в Україні дослідили ставлення українців до сімейних цінностей.

Переглянути дослідження

13 червня 2013 р. відбулася презентація першого Всеукраїнського опитування українців «Фактори сімейного щастя», яке є одним із трьох напрямків діяльності соціального проекту «Щаслива родина» спільного між компанією Avon та Благодійним фондом «Сім’я».

В опитуванні брали участь 1256 пари із в п'яти міст країни: Львів, Київ, Конотоп, Донецьк, Севастополь. Серед пар були як розлучені, так і одружені, при цьому останні були умовно поділені на три групи за «рівнем щастя»: «нещасливі», «середні» і «щасливі».

 Мотивом дослідження стали невтішні дані розлучень. За інформацією Державної служби статистики України, за роки незалежності зафіксовано понад 55% розлучень відносно кількості одружень за цей самий період. У 2012 році розлучилось 62% пар. З них найбільше розлучень серед молодих сімей – від 3 місяців до 1,5 року. Більше того, директор Департаменту сім’ї та дітей Міністерства соціальної політики України Руслан Колбаса оголосив журналістам ще одні невтішні статистичні дані – за оцінками усіх регіональних соціальних служб в Україні більше 1,2 млн сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах: домашнє насильство, постійні сварки та перебувають на межі розлучення. Тож експерти ставили на меті виявити факти, що сприяють міцним відносинам подружжя та дослідити причини нещасливих шлюбів.

«Саме підтримка української родини допоможе у майбутньому побороти домашнє насильство, дитячу безпритульність, поширення шкідливих звичок у молоді та інші проблеми. Тому компанія Avon побачила у проекті «Щаслива сім'я» велику користь для суспільства та має намір продовжувати співпрацю у цьому напрямку.» - говорить Ольга Іноземцева, Менеджер з корпоративно-соціальної відповідальності Avon.

Соціологічне опитування показало, що перше враження від зустрічі може задати напрямок розвитку стосунків (щасливі чи ні). На успіх пари від самого початку впливає ставлення партнерів до стосунків між чоловіком і жінкою, серйозність їхніх намірів. Пари, які керувалися раціональними міркуваннями під час  вибору один одного, відчувають себе менш щасливими. Для щасливого шлюбу перевагу слід надати почуттям та визначенню спільних цінностей.

Люди, задоволені собою та тим, як складається їхнє життя в інших сферах, переважно щасливі і в подружньому житті. Взаєморозуміння, кохання, прийняття іншого таким, як він є, та взаємне бажання вдосконалюватись разом, боротьба зі своїм его – фундамент щасливого шлюбу. Шлях до нещасливого сімейного життя лежить через обмани, нечесність з партнером.

Відповідно до результатів дослідження, великий вплив на стосунки подружжя мають батьки: чим більше батьки надають дітям свободи у вирішенні своїх питань (не втручаються в життя одружених дітей), тим більше шансів досягти взаєморозуміння та створити щасливу родину. Батьки кожної третьої з розлучених пар активно втручались у їхнє сімейне життя. Важливими є умови зростання кожного з подружжя. У тих людей, чиї батьки були щасливі разом, більше шансів на створення повноцінної та щасливої родини.  А 35% людей, чиї батьки регулярно сварились та бились, прийняли таку модель поведінки між подружжям за норму та втілюють її в своє життя.

Адріан Буковинський, глава фонду «Сім`я»: «Кожна епоха має свої виклики і свої завдання. Виклик сьогодення це сім’я! Якою є сім’я на сьогоднішній день? Найперше і в основному вона є неповною. Сьогодні поняття сім’ї викривлене. Люди, які створюють сім’ю і мають потребу до міцних і надійних взаємовідносин в переважній своїй більшості не можуть і не вміють їх собі забезпечити. Чому? Тому що не навчили, не показали приклад! Проведене соціологічне дослідження дає чіткі відповіді на питання що українську сім’ю будує, що руйнує і що робити далі.»

 

Згідно з висновками соціологічного дослідження «Фактори сімейного щастя», потребу у знаннях відчувають українці як ті в кого стосунки складаються нещасливо, так і щасливі. Пари зазначають необхідність спеціальних дисциплін у закладах освіти (школах та ВУЗах) та центрах сімейної  консультації. На різних етапах необхідна різна інформація:

  • Неодруженим молодим людям: в розумінні, що є шлюб і, що вимагає від кожного (знайомство, мотиви, складні ситуації), що об’єднує, як не допускати та виходити з конфліктів.
  • Одруженим, в яких є почуття і намір зберегти родини, але виникають складнощі у подружньому житті: усвідомлення праці над собою та стосунками і виходи з конфліктів.
  • Батькам та дітям: розуміння, що бажання допомагати і втручатися у життя дітей може більше нашкодити, ніж допомогти.

Відзначимо, що якраз 15 травня поточного року урядом України було затверджено  Державну цільову соціальну програму підтримки сім’ї до 2016 року, головним розробником якої було Міністерство соціальної політики. Представник Міністерства відзначив на прес-конференції, що завдяки висновкам дослідженню вперше Міністерство включило до програми такий важливий напрям, як підготовка людей до життя у подружжі.

 

Директор Департаменту сім’ї та дітей Міністерства соціальної політики України, від якого фактично залежить як буде впроваджуватися нова державна програма сім`ї,  Руслан Колбаса заявив: «Проект зазначеної Програми передбачає розвиток 3-х пріоритетних напрямків державної політики щодо підтримки сім’ї, одним з яких є реалізація системної підготовки молоді до подружнього життя на території всієї країни. 

Для реалізації цього пріоритету Міністерством буде забезпечено:

  1. 1.        розробку та затвердження навчальної програми та методики з підготовки до життя в подружжі;
  2. 2.        навчання спеціалістів, які будуть готувати молодь до подружнього життя;
  3. 3.        впровадження програм підготовки молодих пар в регіонах.

     

Сподіваються, що основні положення та рекомендації, сформульовані в дослідженні, і в подальшому будуть використовуватися при формуванні та реалізації державної сімейної політики, а також при вирішенні конкретних завдань, які стоять перед науковцями, органами виконавчої влади та громадськістю в межах даної проблематики».

На питання журналіста чи не знімає з себе обов`язки влада, отримуючи допомогу від Фонду «Сім`я» та компанії Avon, Голова Фонду Адріан Буковинський відповів: «Результат нашої спільної соціальної роботи це якраз і є елемент громадянського суспільства. У Фонду та Avon є експертиза та ресурси і ми можемо представляти державі на розсуд наші висновки та ідеї».

Головним результатом першого у країні дослідження є постанова Кабінету Міністерства «Про затвердження Державної цільової соціальної програми підтримки сім’ї до 2016 року», що, зокрема, передбачає формування позитивного іміджу сім`ї як профілактику усіх негативних явищ у родині.

За плечима Фонду «Сім`я» стоїть десятирічний досвід підготовки молоді до життя у подружжі. Серед 40 000 людей, які брали участь у спеціальних освітніх програмах, лише менше 1% розлучень за 10 років!  Тож методика програм, на яку звернула увагу держава, має усі шанси вплинути на майбутнє нації завдяки підтримці сім`ї на ранніх етапах.

Ознайомитися з результатами Всеукраїнського дослідження «Фактори сімейного щастя» онлайн можливо на сайті програми  /ru/base/aggressor-psychology.

Категория: Благотворительные программы | Просмотров: 713 | Добавил: Таня | Теги: благотворительность | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
.
Google
Новости AVON
Бизнес с Avon [67]
Благотворительные программы [21]
Новости Avon [155]
Всё о Avon [24]
Новости предложения представителям Avon [11]
Новости предложения координаторам Avon [0]
Скидка+подарок
Серия Anew
Серия LUXE
Друзья сайта
  • Эйвон на Украине
  • AVON в Украине
  • Avon на Украине
  • Avon на Украине
  • Avon на Украине
  • Регистрация
    .
    «  Февраль 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    2425262728
    .
    Ваш любимый бренд
    Ваш любимый бренд
    Всего ответов: 170
    В одноклассниках
    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    .
    avon-tanysha@yandex.ruСделать бесплатный сайт с uCozЯндекс.Метрика